smessie
Owner


145 posts
7 reputatie

IGN: smessie
Door smessie » 14 dagen geleden

Gelieve de tekst rustig en grondig volledig door te lezen, het geeft meer informatie in het hoe en waarom.

Om voor iedereen een leuke en lagg-vrije spelerservaring te kunnen bieden, hebben we enkele entity en mob limieten opgesteld voor Survival. Moest elke speler namelijk ontzettend veel entities of mobs hebben dan kan de server machine dit niet meer aan waardoor er lagg ontstaat wanneer er veel spelers en dus entities en farms geladen zijn.

Gebruik altijd common sense, stel jezelf de vraag; "zouden er problemen zijn als iedereen zoveel plaatst?".

We hebben deze limieten opgesteld om een beeld te geven van wat kan en wat niet kan. We hopen met de limieten zo weinig mogelijk spelers rechtstreeks te treffen, maar versta dat deze limieten nodig zijn om de groeiende server krachtig genoeg te houden, ook als er komende maand plots veel meer spelers op survival zitten. We willen graag de problemen voor zijn, en dit is waarom we vandaag deze limieten opgesteld hebben.

De limieten kun je raadplegen via https://help.smessiecraft.com/books/survival/page/limieten-entitiesmobs.

De limieten zijn, zoals je kunt lezen, opgedeeld in tile entities en entities. Met de tile entities willen we voorkomen dat er gigantische (mob)farms gemaakt worden. We hebben daarom gekeken naar de impacthebbende factor op de performantie en kwamen zo uit bij de tile entities. We leggen daarom een ruime limiet op hoppers, containers en mobspawners.

Langs de andere kant hebben we de limieten op entities (mobs/dieren), zo'n limiet was er al. Echter werd deze gecontroleerd op basis van chunks en zagen we dat spelers hier graag creatief mee omgingen om te omzeilen, wat natuurlijk tegen de regels is. In plaats van jullie allemaal te moeten verbannen, hebben we ervoor gekozen de regels duidelijker te maken, en hier ook een betere techniek voor te verzinnen om te controleren en limiteren. Let dus wel: het opnieuw proberen omzeilen van deze limieten is niet toegestaan.
Voordien waren het aantal mobs per chunk ingesteld op 20, met de nieuwe cluster-manier staat de limiet ingesteld op 25 mobs per cluster. Wat een cluster precies is en hoe het in zijn werk gaat, lees je op de pagina hierboven.
De grootste impact voor jullie zijn wellicht de villagers. De laatste tijd zijn deze zeer populair bij spelers. Echter is het niet te onderschatten welke enorme impact deze hebben op de performantie van de server. Villagers (en pillagers en bees) zijn de zwaarste mobs in Minecraft, omdat ze continu lastige berekeningen moeten uitvoeren, denk bijvoorbeeld aan path-finding. Om in de toekomst nog een kwalitatiefvolle server te kunnen aanbieden was het dus uiterst nodig om een sterke limiet te leggen op villagers.
Uiteraard verstaan we dat villagers een belangrijk deel zijn van Minecraft, daarom verwijs ik ook graag naar de opmerking onderaan de gelinkte pagina hierboven. Als je meer dan 8 villagers wil houden, kan dat nog steeds. De enige vereiste is dat je dit in afzonderlijke clusters doet. Het voordeel van clusters is dat niet alle villagers in 1 keer ingeladen zijn in de server, wat enorm helpt voor de performantie. Probeer dit dan ook niet te omzeilen, maar sta de server toe jouw gebied niet langer in te laden wanneer je er geen gebruik van maakt.

Let er dus ook op, als je (mob)farms gaat maken die belastend kunnen zijn voor de server -- dus veel (tile) entities, dat je deze op afgelegen plaatsen bouwt. Bouw je eigen huis bijvoorbeeld samen in een stad met andere spelers, lekker gezellig, maar bouw je (mob)farm elders zodat andere spelers hier geen hinder door ondervinden.
Bedankt voor jullie begrip!Zoals je reeds gezien hebt, hebben we een nieuwe site opgericht waar we alle info over onze servers willen neerplaatsen. Hier kun je terecht als je vragen hebt over bepaalde dingen op de server, bijvoorbeeld hoe bepaalde dingen als grond claimen of shops aanmaken werkt.
Het is ook de bedoeling dat je hier eens door kunt bladeren om nieuwe zaken te leren kennen. Ik heb namelijk vaak de indruk dat de server zoveel dingen te bieden heeft, maar dat velen onder jullie er geen weet van hebben. Hopelijk leren jullie zo nieuwe toffe dingen kennen die jullie ervaring op SmessieCraft een pak leuker maakt!

De nieuwe site vind je op https://help.smessiecraft.com.

De site bevat al heel veel pagina's, maar in de komende tijd willen we dit nog verder uitbreiden zodat alles gedocumenteerd is wat je op de server kunt doen. Weet je nog een tof dingetje op de server dat er zeker en vast bijhoort? Laat dit dan weten aan een stafflid zodat hij/zij dit erbij kan plaatsen.


Ter verduidelijking zijn ook regels 2.14 aangepast en 3.1.9 toegevoegd over AFK staan.